Everyone is born to follow their deram. Find out what´s really going on - travel.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Lento Helsinki-Phuket

Tänään kun tuuli niin, että meinasi korvat irrota päästä, tuntui oikein hyvältä idealta tämä blogin keskittyminen matkailuteemaan ja ajatusten suuntaaminen muihin maisemiin.

Edellisen matkamme oli tarkoitus suunnata Egyptiin. Toisin kävi, kun lähtöä edeltävänä päivänä mellakoiden takia Egptiin laitettiin lappu luukulle. Eipä hätää, suunnitelma muuttui 2 viikon Thaimaan matkaksi ja alkoi  kolmisen viikkoa sitten, määränpäänä Khalo Lak.

Lento Hki-Phuket kesti reilu 10 h. Monella tutulla on lentopelko ja syy on varmaan usein epämukavat lennot ja ilmakuopat pienemmillä koneilla lennettäessä. Tämä kone oli tarpeeksi iso tasaisen mukavaan lentoon ja kävelykierroksille. Nostelinkin itseni irti penkistä tunnin välein liikuskelemaan ja venyttelemään ja huomasin, että moni naapuri innostui tekemään samoin. Ehkä juuri siksi, jalat olivat perillä saman muotoiset kuin lähtiessä ilman suurempia turvotuksia.

Kaikkien paikat oli varustettu viihdekeskuksin (7 eur), joista löytyi hyvä valikoima leffoja, pelejä ja musiikkia kaiken ikäisille. Lento sujui yllättävän kevyesti. Ainoana negatiivisen ihmettelyn aiheena pitkillä lennoilla nykyään on minusta se, että mitään nestettä ei ole tarjolla ilman lompakon kaivelua ja vesikin maksaa 2 eur/pieni pullo. Käytimme tutun lentäjän vihjettä ja otimme mukaan pari isoa, tyhjää pulloa, jotka täytimme lähtöselvityksen jälkeen vedellä. Ei tarvinnut koko käteiskassaa tuhlata heti veteen.

Joku öykkäri keksi luonnollisesti ylinesteyttää itseänsä lennolla ja viihdytti itseään mölyämällä suurin piirtein koko yölennon. Jostain kumman syystä kukaan ei laittanut örvelölle luuta kurkkuun. Kiittelinkin itseäni, että olin pakannut mukaan korvatulppia (ihanan rauhoittavia myös kovaäänisen moottorimölyn pienentämiseksi yöllä) ja puhallettavan niskatyynyn; kun istuu koko yön, alkaa jossain vaiheessa huomata, että pää on tosi painava möhkäle. Kotona keittiövaa-alla punnittuna 4,4 kg!

Olimme varanneet tällä kertaa pakettimatkan Finnmatkoilta. Miehistön piti olla kokonaan brittiläinen, mutta paikalla oli myös suomalainen, joka hoiti mm. kuulutukset kotikielellä.

 
Phuketin lentokentällä vastassa oli iso joukko taksikuskeja. Siltäkin osin omatoimimatkustaminen on nykyään iisiä. Mutta koska tosiaan olimme pakettimatkalla, hyppäsimme Finnmatkojen bussiin. Matka Khao Lakiin kesti tunnin ja jo aamupäivällä olimme jo biksuissa rannalla 35 asteessa. Huimaa ja superihanaa, kun edellisenä iltana lähdimme Helsingistä 60 astetta kylmemmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti