Everyone is born to follow their deram. Find out what´s really going on - travel.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Synttärit Similanilla

Juliaanan elefanttiratsastuspostauksessa kerrottiinkin, että täytimme molemmat vuosia Thaimaassa. Minun synttäripäivä vietettiin Similanilla.
Hyvä syntymäpäivä :)
Similan on saariryhmä, joka on kokonaan luonnonsuojelualuetta. Onneksi, koska sen takia siellä on edelleen puhdasta ja kirkasvetistä vaikka turisteja käy päiväsaikaan veneillä todella paljon. Jos vuokraa mökin tai teltan ja jää yöksi, voi nauttia luonnon paratiisin rauhasta illalla, kun viimeisetkin veneet lähtevät. Kävin edellisen kerran Thaimaan saaristossa yli 10 vuotta sitten sukellusmatkalla. Sen jälkeen turismi on moninkertaistunut. Esim. Phi Phi oli vielä silloin ihan rauhallinen ja puhdas - toisin kuin nykyään. Similanilla oli tosiaan edelleen siistiä ja kirkkaat vedet snorklailuun. Kaloja oli paljon ja veneestä näimme myös ison merikilpikonnan.

Khao Lakista on lyhyin matka Similanille ja siksi retkiä järjestävät monet. Venematka kestää alle 1,5 h. Ostimme hotellilta lähellä olevan sukelluskeskuksen, Ruk Talay Travelin retken. Hinta n. 100 eur/ 2 henk. Kaikki toimi hyvin. Pysähdyimme 4 eri saarella. Kahdella snorklattiin. Yhdellä tehtiin viidakko kävely ja yhdellä uitiin, lötköteltiin hiekkarannalla ja syötiin Thai-lounas. Maisemat olivat henkeäsalpavan kauniit.

Minä uimassa :)  ja taustalla veneemme.

Vaatteet kuivumassa


Juliaana huipulla hikisen kiipeämisen jälkeen. 


Näkymä toiseen suuntaan eli sinne huipulle.

Kaho Lak is a short cut to Similan Islands and there are several diving companies arranging trips with speed boats. It takes less than 1,5 h to get there. We chose Rak Thalai Travel. The people were friendly and the boat was really nice. The price was about 100 eur for 2 people. The day was very well arranged. Similan was beautiful and clean athough there were several speed boats coming and going all the time. If you spend the night and rent a cottage or a tent you can enjoy quiet evenings in the paradise. Snorkling was fun; clen water and a lot of colorful fish and we even managed to see  a big sea turtle from the boat. We made a stop on 4 islands; went snorkling from 2 places, made a walk to a jungle on one island and had time for Thai lunch and a swim on one. A very nice day and breathtaking views!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti