Everyone is born to follow their deram. Find out what´s really going on - travel.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Hemmottelu on parasta!

Itseään pitäisi muistaa hemmotella sännöllisesti. Tehdä vain jotain mistä todella pitää ja nauttii. Lomalla siihen on usein paremmin aikaa. Meillä on tapana nauttia hieronnoista, hemmotteluista ja hoidoista varsinkin silloin kun olemme naisten kesken matkalla. Sarja hierontoja useampana päivänä tehostaa hierontojen rentouttavaa ja energisoivaa vaikutusta varsinkin Suomen jähmettävän pakkastalven jälkeen. 

Thaimaassa oli ihanan helppoa ja edullista sujahtaa rantojen kutsuviin bambumajoihin. Yleensä olimme vierekkäisissä majoissa samaan aikaan hemmoteltavana. Hotellissa oli myös sisäkylpyläosasto, mutta meistä oli rennompaa ja nautinnollisempaa mennä bambumajoihin. Hierojat olivat lähes aina naisia, todella ystävällisiä ja taitavia. 

Suosikkejamme olivat:

- perinteinen Thaihieronta, jossa hieroja käyttää taitavasti kehonsa painoa voimakkaisiin painalluksiin ja kunnon hierontaan. Koko vartalo käsitellään kokonaisvaltaisesti ja hieronta sisältää myös venyttäviä liikkeitä. Lopuksi niska hierotaan raikkaalla öljyllä. Jokainen hieroja tietenkin tekee työn omalla tavallaan.
- öljyhieronta, jossa hierotaan ja imeytetään kokonanen pullollinen lämmintä öljyä ihoon. Tekee hyvää auringonoton jälkeen ja on muutenkin rauhoittava ja nautinnollinen tunti.
- aromaterapeuttinen hieronta, jossa öljy on  taivaallisen tuoksuista.

Kynsiä ei tarvinut itse lakata, kun samoissa bambumajoissa tarjottiin jalkahoitoja, -hierontoja,  manikyyrejä ja pedikyyreä.

Thaihieroja hieroja teki Juliaanalle tunnin rentouttavan jalkahieronnan samalla kun olin pedikyyrissä vieressä.

Hotellimme Khao Lakissa oli Apsaras Beach Resort & Spa. Suoraan sen edustalla oli hotellin spalle kuuluvia bambumajoja (ylemmässä kuvassa), joissa hieronnat maksoivat 500 bahtia (n. 9 eur)/h. Niiden vieressä oli omien hierojien pitämiä bambumajoja, joissa hinta oli 300 bahtia (n. 7 h) tunti. Samoin kuin hotellin toisella puolella viereisessä "bambumajakylässäkin". Se oli fiilikseltään ehdottomasti superihanin - oikea paratiisi. Siihen pääsi kävelemällä viereisen joen  yli, jossa vuorovedestä riippuen välillä vyötäröön ja välillä nilkkaan asti merivettä:
Täällä kävimme yleensä hieronnoissa; hotellin viereinen bambumajakeskus.


Siellä Juliaana kävi surffaamassakin. 

Bambumajoja piti paikallinen perhe, jonka pikkupoika oli aina menossa mukana.


Kalaravintola - kuulemma hyvää Thai ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti