Everyone is born to follow their deram. Find out what´s really going on - travel.

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Treenikokeilut 1: Fitness-Pilates

Kevään myötä kuntoilu taas innostaa enemmän. Erilaisia jumppia on tullut lisää niin, että olen niistä jo ihan pihalla. Hyvä niin - varmasti jokaiselle löytyy jotain. Omimmat juttuni ovat jooga, kuntosali ja lenkkeily.

Herttoniemen Lady Linella oli maaliskuussa kamppis, että jäsenet voivat lahjoittaa ystävilleen liikuntaa 10 päivän kokeilujaksona salille. Sain ystävältäni tällaisen lahjan. Sen innoittamana ajatuksenani olisi nyt kokella erilaisia tuttuja, uusia ja vähemmän tuntemiani jumppia.

Kävin tutustumassa salille torstaina. Ensimmäinen plussa: parkkitilaa oli runsaasti. Toinen plussa: tilaa oli paljon. Pidän tilasta ja hapesta - siksi nautin kenkkeilystäkin - enkä halua kuntoilla ahtaassa ja huonoilmaisessa tilassa. Yhdessä kerroksessa oli 2 suurta jumppasalia isoilla ikkunoilla ja lasiseinillä. Ohjaaja on keskellä lavalla ja hänet kuvataan ja heijastetaan viereisillä sivuilla oleville isoille valkokankaille. Näin sivussa olijoiden ei tarvitse kuikuilla sivulle nähdäkseen, mitä tehdä.

Kuntosali oli toisessa kerroksessa. Tilava, isot ikkunat, hyvät peruslaitteet. Vibralaite oli minulle uutta ja teki vaikutuksen. Treenin jälkeen kunnon täristelyt rentouttivat ja palauttivat tehokaasti. Raikkaat värit ja viihtyisät sisustukset. Nojatuoleja, lehtiä, viherkasveja. Vesiautomaatit, herapirteilöitä tarjolla (myynnissä). Tilavista pukuhuoneista mennään isoon takkahuoneeseen (!), jossa on sohvat, lehtiä, valtava takka, 4 muhkeaa hierontatuolia. Sieltä mennään suihkuhuoneisiin, joiden seinä on samaa takkaseinän kiveä. Sauna ja infrapunasauna. Sellainen meillä on kotonakin eli panostin aikaani hierontatuoliin. Olen joskus kokeillut hierontatuoleja eivätkä ole tehneet vaikutusta. Nyt teki; tuolissa sai yllätävän hyvän ja rentouttavan hieronnan.

Ystävllinen ja iloinen henkilökunta ja kiva ja rento fiilis. Lady Line on naisten sali, mikä toi myös fiilikseen plussan. Hyvän olon keskus on ihan oikeutettu nimi.

Fitness-Pilates

Olen aikaisemmin käynyt parilla Pilates-tunnilla, mm. Hot Pilatesissa. Eilen illalla kokeilin Fitness-Pilatesia. En rakastunut. Ymmärrän hyvin, että Pilates on laji, jota opitaan vähitellen ja jossa hyötyy harjoittelusta. Minulla on myös monta Pilatesiin hurahtanutta ystävää. Minun juttuni, ainakaan tällä hetkellä, se ei ole. Nautin enemmän luovasta, kokonaisvaltaisemmasta tai erilailla rankasta liikunnasta. Musiikista, rytmistä, vaihtelevuudesta. En tarvitse välttämättä vauhtia. Eihän sitä ole joogassakaan, joka on suuri rakkauteni. Mutta pilatesissa pitää jatkuvasti keskittyä, miettiä niitä pienen pieniä syviä lihaksia. Tämä tietenkin muuttuu, kun oppii paremmin, mutta ainakin nyt olen liian malttamaton siihen. En löytänyt siitä hauskuutta ja sellaista menoa, että tunnin jälkeen huomaan, kuinka hyvän olon hormonit jylläävät. Kiva oli kuitenkin kokeilla! Seuraavaksi jotain erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti