Everyone is born to follow their deram. Find out what´s really going on - travel.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Treenikokeilut 2: aamiaiselta Body Pumpiin - hyötyä vai vähän turhaakin pumppaamista?

Lauantaina jatkoin huhtikuun alun kokeilukierrosta erilaisiin jumppiin. Kunnon munakas-smoothie-aamiainen ja body pumpiin. Runsaasti proteiineja ja öljyä sisältävä ruoka antaa pitkäkestoista energiaa treeneihin. Tämä on todettu perheessämme raskaammissakin lajeissa, varsinkin lätkässä.

Body Pump ei tosin ollut ensimmäinen kokeilu, koska siinä olen käynyt enemmänkin joskus. Edellisestä kerrasta on jo muutama vuosi, mutta laji oli ihan sama. Käsiä, jalkoja, selkää ja vatsaa pumpattiin rytmikkään musiikin tahdissa. Apuina tanko painoilla, irtopainot ja steppilauta. Painoa pitäisi lisätä maksimit itselleen. Kolmantena kapaleena pumpattiin reisiä Bon Jovin It´s my Lifen tahtiin ja hiki valui jo kyynärpäihin. Ei tarvinut keskittyä muuhun kuin jaksamiseen. Sali oli ihan täynnä. Hyvä tapa aloittaa viikonloppu. Tyytyväisyys tuli siitä, että tunsi tehneensä täysillä. Ei ehkä kuitenkaan oma "vakilajini".

Toisaalta tulee mieleen myös pari kuukautta sitten pojan urheilun yhteydessä kuuntelemani Harri Hakkaraisen erittäin hyvä puhe. Hakkarainen on suosittu valmentaja-lääkäri ja puhui koko tunnin täyttä asiaa lähinnä lasten ja nuorten treenaamisen nykytilanteesta. Käsiteltiin myös poikien oikeanlaisen treenin ajoittamista eri ikäkausiin ja mm. sitä, että isoilla painoilla tehty voimaharjoitelu on periaatteessa hyödytöntä alle murkkuikäisille pojille ja naisillekin. Vaikka kuinka vääntäisi niin lihakset eivät juurikaan käytännössä samassa suhteessa kasva, koska testoa ei ole. Tämä tuli jotenkin mieleen pumpissakin. Väännetään ihan täysillä - ja sitten miksi? Ei se oikein naisissa näy. Ja ainakin minusta liikkumisen riemu ei ihan liity siihen "hampaat irvessä" vomaharjoitukseen. Moni muu laji tuottaa käytännössä naiselle ominaisemmalla tavalla paremman olon. Esim. omien voimien ja kestävyyden haastaminen enemmän aerobisemmin. Tuntuu vain, että aika paljon miehistä näkökulmaa on sekoitettu tähän "jaksaa, jaksaa, jos liikkuu vielä, pitää lisätä painoja"- asenteeseen. Kun tosiaan, miehillä kasvavat oikeastikin voimaharjoittelussa lihaksen, naisilla juurikaan eivät... Mutta taas kerran, meitä on moneksi. Ja myös fiilikset omalla kohdalla vaihtelevat. Jonain toisena aikana voisin kaivata juuri tätä. Ja hyvää teki tämäkin kokeilu. Hierontatuoli perään ja olo oli autuas. Seuraavana yönä nukuin paremmin kuin vuosiin. Ja ehkä tämä kriittisempi ajatteluni johtuukin siitä, että kirjoitan tätä juttua tänään eli seuraavana päivänä kun lihakset on tulessa pitkästä aikaa erilaisesta treenistä. Tähän tietysti auttaisi vain toistuva harjoittelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti